Over the last 10 years we have been a frequent visitor to Morisons Solicitors in Glasgow as we have been on hand to help them with internal office alterations, the inevitable ‘lost keys’ and various other needs since we helped them move to Bothwell Street in 2007.

Morisons has an eye for quality and detail and it hadn’t gone unnoticed that the office was looking a little tired.

Interior design, office refurbishment and fit out Glasgow

As you would expect, Morisons looked at all the options, considered other locations within the locale in Glasgow but ultimately decided to stay and refurbish – a big factor was the number of car parking spaces they have under the building!

So a potential move become a stay and refurbish and fit out along with the associated challenge of keeping a busy team of lawyers functioning in the meantime.

Our Project Team rolled up their sleeves and got down to work. Intelligent interior design was crucial to the success of the project as well as ensuring the final result was every bit as impressive.

The project was carefully designed around three phases which as requested, allowed the business to continue to function. For a couple of weeks, all client meetings were held off site but this was a small inconvenience to worry about.

In the first stage, we emptied the top floor and refurbished it to create a new staff breakout area that offered an oasis of peace and quiet that was attractive to staff. The new space encourages them to leave their desks and office environment for something more uplifting and homely.

The next piece of the puzzle was to move the main office into the meeting suite to allow the necessary upgrades to the air conditioning, data cabling, electrics, lighting as well as redecoration, new storagewall and office furniture upgrades.

Through careful observation and analysis of the way Morisons work, the interior design team were able to identify some new ways of working that would benefit the team. By introducing quiet work zones, collaboration areas and a new tea point with a Zip instant hot water tap, flexible space and agile working are very much on the agenda.

The budget was not a free for all and so careful management and intelligent re-use of existing desks and supplementing with new from the same range which was still available. Continuity is very important when selecting office furniture ranges for this reason alone. Doing all of this we were able to increase occupancy on the same floor space whilst at the same time liberating space that had previously been lost in storage capacity which was no longer required.

The interior design team were keen to make the space as invigorating as possible and by using the storagewall as their canvas, a vinyl wrap was used to bring the great big outdoors to a lawyers office in the middle of Glasgow. Inspirational stuff indeed.

Completing the project was perhaps the most important part which is the ‘front of house’. Morisons window on Glasgow is the space to which both private and commercial clients are invited and it was crucial that this space presented the correct image.

Again, keeping an eye on the overall budget, we were able to re-use the existing reception desk and chairs. To complement, a new sofa was selected from Lyndon Design and complete redecoration of the space.