Viewing entries tagged
Glasgow

Interior Design and Office fit out for Tours by Locals Glasgow

Interior Design and Office fit out for Tours by Locals Glasgow

Tours by Locals are a global company headquartered in Vancouver, who provide guides covering 156 countries for travellers looking for a bespoke cultural experience. So not necessarily the most touristy sites but the the ones that really appeal to the more independent and adventurous style of traveler. The guides are all local people with extensive knowledge of their country and the most desired tourist destinations.

Their Glasgow office was based in a serviced office and due to the growth of the company, the desire was to relocate to a new office space to accommodate growing staff numbers as well as creating a fun environment which tells the story of the company.

Interior Design and Office fit out for Tours by Locals Glasgow

The design team at Amos Beech created a full interior design presentation including rendered visuals. The local representative from Tours by Locals was most impressed with the amount of work that the design team had put into the project at this early stage, and also the high standard of real-life visuals which enabled him to see quite clearly what the new office would be like.

Visualisation of their new office space in Glasgow

As the project moved on site, our team of office fit-out contractors got to work and within a matter of weeks the new office space was ready for the Tours by Locals Glasgow team to move in:

Publication date: December 11th 2018

Text: Kit-Har McLaughlin

Photography: Vincent Hartman

Interior Design and Fit Out Staff Shop Diageo Blythswood, Renfrew

Interior Design and Fit Out Staff Shop Diageo Blythswood, Renfrew

For nearly 50 years there has been warehousing, coopering, blending and bottling facilities on the 31-acre site of Diageo at Blythswood near Renfrew. One of the perks of working for Diageo (also for contractors:) is the existence off staff shops and Amos Beech just completed the design and the fit out. 

Interior design and Fit Out Staff Shop Diageo Blythswood, Renfrew

It was fair to say that there was a bit of work to do to transform the shop from  this:

Roy and Flora on the initial site visit

Into something more like this:

In line with the staff shop we fitted out in Elgin we redesigned and refurbished the shop in Renfrew, this time with a local touch. An image of Renfrew town centre taken by one of Diageo's members of staff was edited by interior designer Flora Hogg into nice graphics behind the counter.

Date of publication: June 22nd 2018

Text: Kit-Har McLaughlin

Photography: Photographer Glasgow

Interior design and office refurbishment Stirling

Interior design and office refurbishment Stirling

Little did we know that when we started working on our own corporate video way back in 2017 that we would be filming some frames in the winter of January 2018 at the offices of CitNOW in Stirling. We had just finalised the details for the interior design and were planning to start the office refurbishment in Stirling the week after.

CitNOW is a provider of video services for the automotive industry. They have recognised that customer behaviour has changed dramatically over the last few years as the information required to make a buying decision is available online which affects showroom visits. That is where video comes in. CitNOW, who's product development team are based in Stirling, have developed a range of simple to use video applications that really make it easy for their clients to use video effectively. We perhaps should have known this earlier, but nevertheless are chuffed that their online research led to us. Amos Beech were initially approached by CitNOW along with a couple of other potential suppliers and we quickly differentiated ourselves by providing a level of service that gave them the confidence that we were the right partner to engage with for the interior design and office refurbishment project.

Interior design office refurbishment and fit out stirling 

The initial space that they were looking at was surveyed. From this we were able to give them a trial fit to demonstrate how much room for expansion they would have as the company is looking to grow significantly over the coming years. Whilst this space worked in principle, the location was not perfect, and we were then asked to assess the space they actually moved into a couple of weeks later. Once again, our interior design team carried out a space survey and produced a trial fit along with some high level costs to compare against the previous space. Their preference initially was to have air conditioning but whilst nice to have, this was going to be difficult to install as the building is listed and in a conservation area.

The project quickly progressed and the new space won CitNOW’s approval. Amos Beech were instructed to carry out the design and build of their new offices.  A full drawings package was created, and our construction team moved on to site and got the build program underway.

For the interior design, the office furniture and finishes have been kept minimal by using light oak, whites and greys to keep the area feeling light and airy.

We installed a ‘clear erase’ backwall to be painted on. This allows the surface to become dry erase, therefore can be used with white board and chalkboard pens. By making the wall a writable and wipeable surface, it supports  innovation and creates opportunities.

  • Capturing Impromptu Ideas

  • Leave messages and notices

  • Out-breaking brainstorming

CitNOW were concerned to make sure that the furniture they ordered for their new offices was going to meet the ergonomic needs and workplace wellbeing of their staff.  After careful consideration of the various options they selected the Viasit Drumback chair for their operator seating which is winning awards for its new and innovative features.  For the desking, they selected the Samuel Bruce UP2U electrically adjustable sit/stand desks with full cable management to keep the environment clean and clutter free. In the boardroom Wilkhahn's new meeting chair, the Occo, is paired with Actiu’s innovative Cool500 table system – a tool free flexible table system that allows quick and simple reconfiguration.

Break-out areas, collaboration zones and quiet areas are all included in the space as well as a great meeting room where we installed astroturf on the floor and paired this with a glass table and some great informal meeting chairs. 

Vinyl graphic of Old Man of Storr made from image taken by CitNOW employee Robert Fyfe.

Date of publication: February 27th, 2018

Text: Sam James

Images: Photographer Stirling

Understandably, CitNOW are delighted with the result and we look forward to spending some time with their team at the office launch party!  more photos 

More projects:

Interior design, office refurbishment and fit out Glasgow

Interior design, office refurbishment and fit out Glasgow

Over the last 10 years we have been a frequent visitor to Morisons Solicitors in Glasgow as we have been on hand to help them with internal office alterations, the inevitable ‘lost keys’ and various other needs since we helped them move to Bothwell Street in 2007.

Morisons has an eye for quality and detail and it hadn’t gone unnoticed that the office was looking a little tired.

Interior design, office refurbishment and fit out Glasgow

As you would expect, Morisons looked at all the options, considered other office locations in Glasgow but ultimately decided to stay and refurbish – a big factor was the number of car parking spaces they have under the building!

So a potential move become a stay and refurbish and fit out along with the associated challenge of keeping a busy team of lawyers functioning in the meantime.

Our Project Team rolled up their sleeves and got down to work. Intelligent interior design Glasgow was crucial to the success of the project as well as ensuring the final result was every bit as impressive.

The project was carefully designed around three phases which as requested, allowed the business to continue to function. For a couple of weeks, all client meetings were held off site but this was a small inconvenience to worry about.

In the first stage, we emptied the top floor and refurbished it to create a new staff breakout area that offered an oasis of peace and quiet that was attractive to staff. The new space encourages them to leave their desks and office environment for something more uplifting and homely.

The next piece of the puzzle was to move the main office into the meeting suite to allow the necessary upgrades to the air conditioning, data cabling, electrics, lighting as well as redecoration, new storagewall and office furniture upgrades.

Through careful observation and analysis of the way Morisons work, the interior design team were able to identify some new ways of working that would benefit the team. By introducing quiet work zones, collaboration areas and a new tea point with a Zip instant hot water tap, flexible space and agile working are very much on the agenda.

The budget was not a free for all and so careful management and intelligent re-use of existing desks and supplementing with new from the same range which was still available. Continuity is very important when selecting office furniture ranges for this reason alone. Doing all of this we were able to increase occupancy on the same floor space whilst at the same time liberating space that had previously been lost in storage capacity which was no longer required.

The interior design team were keen to make the space as invigorating as possible and by using the storagewall as their canvas, a vinyl wrap was used to bring the great big outdoors to a lawyers office in the middle of Glasgow. Inspirational stuff indeed.

Completing the project was perhaps the most important part which is the ‘front of house’. Morisons window on Glasgow is the space to which both private and commercial clients are invited and it was crucial that this space presented the correct image.

Again, keeping an eye on the overall budget, we were able to re-use the existing reception desk and chairs. To complement, a new sofa was selected from Lyndon Design and complete redecoration of the space.

Publication date: June 28th, 2017

Text: Grant Ker

Images: Interior photographer Glasgow

INTERIOR DESIGN AND FURNITURE FOR SANDBANK BUSINESS PARK IN DUNOON

INTERIOR DESIGN AND FURNITURE FOR SANDBANK BUSINESS PARK IN DUNOON

Highlands and Islands Enterprise have built a new business unit in Dunoon at Sandbanks Business Park and following a public competition on the Scottish Governments PCS webportal, Amos Beech were successful in winning with their interior design and furniture offering.

Interior Design Furniture Sandbank Dunoon

The design team carefully researched the building including visiting at an early stage to get a proper ‘feel’ for the space that allowed them to develop an interior design and furniture proposal that caught the attention of HIE.

The brief was to create a ‘front of house’ reception space that also could be used by any one of the multiple tenants who occupy the building. By asking questions and applying our experience we developed the space to a point where it has become an informal ‘town hall’ space at the centre of the building.

Amos Beech included a coffee station within their design and worked with a local commercial coffee machines and consumables provider to ensure that the only headaches were ones from too much caffeine!

The design encourages the creative staff from all the different business units to come together in the space and by sharing ideas and experiences, many new ideas come to light. This is very much in keeping with the very latest ‘café working trends’ that are proving so popular in the happening cities of the world.

A purpose designed welcome desk, greets visitors to the building and the tablet provides a very simple way of checking into the building and sends a message to the correct business that their visitor is waiting for them in reception.

The elegant furniture selected by the interior design team are complemented by a wonderful piece of artwork on the wall facing the front doors. A professional photograph taken before digital photography was an option has been digitised and enlarged and gives a timeless and dynamic presence to the space.

The Longo seating provides comfortable and relaxed seating whilst minimising the frame work required to support and this helps to maintain the light and airy feel.

To one side of the roof atrium there are a selection of coffee tables and chairs that offer a range of seating choices. With an elegant fusion of timber and solid colours in combination with the flooring detail, this is a space where visitors and staff are happy to linger, mingle and swap experiences and ideas over a cup of cappuccino.

A bookable meeting room is also provided within the space with a Verco DNA table and cantilever frame meeting armchairs.

The first tenant is already installed and BC Technologies selected Amos Beech to provide them with modern office furniture and Wilkhahn ON 3D task chairs.

The result achieved is reflective of this exciting and tech driven computing firm with a bright and funky office space that offers the staff an ideal working environment alongside the shared space the other side of their office door.

Publication date: February 8th, 2017

Text: Roy James

Images: Commercial photographer Scotland

INTERIOR DESIGN, CALL CENTRE, GLASGOW

INTERIOR DESIGN, CALL CENTRE, GLASGOW

Our client identified a need for additional call centre capacity in Glasgow and requested our assistance to help them identify and secure the space that met their specific requirements. This included the space to have a large emergency generator installed on site and sufficient space for 600 staff and a training facility within the constraints of their business model which relies on income generated from seating capacity that is sold to their customers. Along with this, they had identified that their staff retention was too high and they were keen to develop an interior design that would inspire their staff and create a place where they wanted to come and work as well as relax and network with their colleagues.

Interior design and office fit out Glasgow

A fantastic building for office space in Glasgow (Cuprum) was selected and we set about designing the entire space where the scope of works included full interior design and building warrant preparation, HVAC, electrical, data, comms rooms, plumbing, washrooms, floorcoverings, partitions, lighting, office furniture, soft seating and graphics.

Interior design Glasgow

A key component to getting this project on track and completed within the required timeframe was our Visualisation skills. Our interior design Glasgow team created the entire space in virtual 3D and populated this with a complete interior scheme. The detail for this extended right through to branding, flooring details and window manifestation. This hugely assisted our client as it enable them to walk through their own offices, see how furniture was laid out and get an all-encompassing overview of the branding. When handover was made, they already knew their way around.

Interior design and office fit out Glasgow

Our client’s customers are now occupying the space and the feedback has been exceptional including remarks that the environment is better than their own head office space. In addition to this both the building manager and the building owner admitted that they were concerned that a call centre was being developed in their building but the end result far exceeded their expectations and they are proudly showing it off to other potential tenants.

Publication date: April 23rd, 2016

Text: Simon James

Interior photography: McAteer